domingo, 10 de mayo de 2015

ELABORACIÓ DE MATERIALS


Amb aquest nou post he volgut penjar algunes imatges de l'elaboració de materials que estic portant a terme, alguns d'ells encara estan per finalitzar, ja que a part del material vull elaborar una guia didàctica on expliqui el funcionament, els objectius a treballar i l'avaluació.

De moment he realitzar l'elaboració de dos abecedaris plastificats, un en català i un altre en castellà perquè els alumnes puguin treballar amb les lletres i les aprenguin, ja que actualment hi ha nens en cicles inicials, mitjans i superior que no coneixen les lletres i que no saben llegir.
 

 
 
 
Uns altres materials que estic portant a terme és la elaboració de llibres manipulatius perquè els nens/es puguin treballar amb ells, portaré a terme la creació de llibrets per formar paraules, frases de cinc paraules i un també per operacions matemàtiques, per treballar de forma més visual i manipulativa l'aprenentatge de les lletres, les operacions i la creació de frases.

 
A part d'això també elaboraré contes amb pictogrames, perquè sigui més fàcil aprendre a llegir a nens que no tenen adquirits els coneixements de la lectoescriptura i també serà un material per alumnes amb TEA, primer de tot he elaborat el conte del petit príncep i tinc pendent elaborar alguns altres, perquè tinguin una mica de varietat.
 
També pels alumnes amb TEA he realitzat unes pautes per marcar l'estat d'ànim que el nen pot tenir a la taula o també pot ser un material per tenir-lo a l'aula per utilitzar amb tots els alumnes.

 
 
A part de realitzar materials potser més lúdics perquè els nens aprenguin, també he realitzat un dossier de fitxes per l'aprenentatge de la lectoescriptura amb diverses feines a portar a terme, com resseguir les lletres, marcar dibuixos que comencin amb una lletra concreta, completar paraules, pintar, fitxes de lectura de paraules, relacionar paraules amb imatges..., perquè el centre educatiu tingui material per anar utilitzant amb els nens que es troben amb aquestes necessitats educatives.
 
 
 
 
Una altre dificultat que he observat en els nens és el tema del grafisme, per tant, també tinc realitzades unes feines de grafomotricitat per millorar una necessitat que presenten alguns alumnes, a part d'unes fitxes per fer dibuixos.  
 
 
 
I per últim de moment el que també tinc elaborat és un joc el qual faré un post per desenvolupar-ho més àmpliament. El joc de la bomba

 


No hay comentarios:

Publicar un comentario