miércoles, 20 de mayo de 2015

BINGO DE LLETRES PER COMPLETAR PARAULES.


Un altre material que he elaborat i que també té un caire més lúdic és el bingo de lletres, amb el qual es creen paraules. L'elaboració ha estat mitjançant imatges de google, word, plastificació, i també els hi he col·locat uns imans per facilitar que s'enganxin les lletres que els hi donem.

El funcionament seria el següent:

1- Es col·loquen les lletres petites retallades e imantades en un sobre, en una capsa o en qualsevol altre recipient, en aquest cas les lletres estaran separades entre les fitxes de català i les fitxes de castellà.

2- Es reparteixen els cartrons amb imatges i lletres, aquestes porten adherits uns imans per enganxar les lletres que posteriorment repartirem i els tenim separats en fitxes de castellà i de català, si es volgués també es podrien fer en altres idiomes.

3- Cada vegada que es tregui una lletra del recipient on es trobin, el nen/a ha de posar aquesta lletra en el lloc corresponent del cartró i aquesta es quedarà adherida gràcies al iman que porten.

4- Qui acabi abans el nom complet del cartronet haurà fet BINGO i posteriorment se li facilitarà una fitxa amb una graella on haurà d'escriure la paraula i fer el dibuix.

És un material per treballar la lectoescriptura, ja que seria el motiu inicial del meu projecte, per tal de que nens que es troben actualment en cicle mitjà i superior d'educació primària i que no han adquirit el coneixement de la lectoescriptura, i són alumnes que ens preocupen molt perquè lo principal per poder seguir amb el seu procés d'aprenentatge és saber llegir i per tant, per aquest motiu vaig escollir aquesta temàtica a l'hora d'elaborar tant el projecte com els materials.

A part, trobem que son nens que no estan gaire motivats per l'aprenentatge, que a classe moltes vegades no saben què fer amb ells, perquè es necessita una feina fora de l'horari escolar que molts mestres no poden portar a terme i que tampoc rebem participació per part de les famílies, per aquest motiu he pensat en eines més motivadores per aquests alumnes per intentar captar la seva atenció i poder treballar millor amb ells.



1 comentario:

  1. Hola Ana! Molt xulo aquest bingo de paraules!! Penso que és un recurs molt motivador pels nens/es!

    ResponderEliminar