lunes, 17 de noviembre de 2014

FEINA FETA FINS EL MOMENT


Amb aquesta entrada volia fer una miqueta de resum de la feina feta fins al moment a les pràctiques.

Durant les primeres setmanes vaig iniciar les pràctiques coneixent una miqueta diversos casos "més importants" que s'estaven tractant des del departament d'orientació, dic més importants, perquè per la problemàtica que presentaven els diferents nens es necessitaven fer tasques amb agilitat. Sobretot també el que hem fet durant aquestes setmanes han estat moltes reunions amb tutors, entrevistes a nens i hem anat passant alguna prova. Per aquest motiu vaig passant uns dies mirant i coneixent diverses proves i perquè servien (per això vaig fer un post de les que havia vist fins el moment).

Entremig d'aquestes tasques he ajudat a  la tutora a preparar reunions amb l'EAP, a tenir reunions conjuntes amb la mestra d'educació especial i les vetlladores i també amb l'equip educatiu, per portar un seguiment dels casos que es tracten des del departament i parlar de les necessitats educatives que presenten els nens i l'evolució que van tenint. Per aquest motiu, des de l'equip directiu es va sol·licitar un registre de tots els nens tractats des del departament on indicaven si tenien o no dictamen, si anaven a algun centre extern, el perfil que tenien, si tenien hores concedides d'educació especial i de vetllador, per tant, també ha estat una tasca que he ajudat a fer.

I un cop fet tot això, ara m'estic centrant sobretot en fer observacions a l'aula, observant els diversos casos que hi ha i una tasca que vull fer és fer observacions classe per classe, per aprendre com es comporten aquests nens, quines necessitats tenen, que fan els mestres, com es poden ajudar millor, etc. per tal de tenir un aprenentatge més ampli.

També estic coneixent de prop la importància de coordinació amb professionals externs, el com hem de fer les cartes de derivació, a on es poden derivar i com es fa el trasllat d'informació perquè es pugui fer un seguiment adequat i correcte de la situació del nen/a.

En aquest moment de les pràctiques puc dir que estic molt contenta i que considero que estic aprenent molt, també gràcies perquè és un centre que compten amb molts nens que tenen necessitats educatives especials i molt diverses, a part de ser també un centre en el qual hi ha forces famílies amb risc social, amb les quals es fa un treball conjunt, a vegades no trobem la col·laboració que ens agradaria per part d'aquestes, però igualment treballem pel bé dels nens, que és la nostra obligació.
Espero seguir aprenent cada dia una mica més, perquè era el que buscaba i el que volia aconseguir amb aquestes practiques, per aquest motiu també vaig escollir el col·legi Sagrat Cor del Besós.  Seguirem treballant.

No hay comentarios:

Publicar un comentario