lunes, 23 de marzo de 2015

PRACTICUM II. INICI DEL PROJECTE


En aquesta primera entrada volia fer una breu explicació en el punt en el qual em trobo en aquest moment. Actualment he iniciat el pràcticum II al centre educatiu Sagrat Cor del Besòs, on havia realitzat el pràcticum I, el projecte que vull portar a terme tenint en compte les necessitats del centre és el de portar a terme la creació de materials didàctics per nens amb dificultats en l'aprenentatge de la lectoescriptura i que es troben cursant cicle mitjà i superior d'educació primària i també volia crear uns materials per nens amb TEA, ja que hi ha  uns quants nens que presenten aquestes necessitats educatives i que he observat que el centre no té els materials adequats per tal de poder portar a terme una educació molt més individualitzada i que aquests puguin anar avançant en relació a les seves possibilitats.

En aquest mateix moment em trobo en la primera fase, que consta de 25h en les quals estic observant e investigant sobre els materials que té el centre i les necessitats exactes que tenen i plantegen aquests nens. El meu objectiu és crear un material que pugui servir pels nens que presentin aquestes necessitats educatives especials, i que el centre el tingui per poder-ho fer servir sempre que es trobi amb un cas similar.

També el que estic fent en aquest punt del projecte és fer una recerca i una investigació sobre materials que puc crear i que podem fer servir per aquests alumnes, juntament amb la meva tutora i amb la mestra d'educació especial. Per tal de crear un material que sigui realment útil.

 

Webgrafia consultada fins el moment:

http://www.autismonavarra.com/materiales/

http://www.labibliotea.com/search/label/Números

http://atendiendonecesidades.blogspot.com.es/2012/11/materiales-para-trabajar-con-ninos-con.html

http://desafiandoalautismo.org/estrategias-efectivas-para-ensenar-a-los-ninos-con-autismo/

http://www.educapeques.com/escuela-de-padres/autismo-guias-de-apoyo.html

https://www.youtube.com/watch?v=YybEpQK_g-8  (vídeo molt interessant per explicar l'autisme a través d'imatges)

http://blocs.xtec.cat/recursosee/

http://www.aulapt.org/2010/03/07/material-lectoescritura/

http://cosquillitasenlapanza2011.blogspot.com.es/2012/03/dificultades-de-la-escritura-con.html

http://dificultadeslectoras.blogspot.com.es/

http://www.orientacionandujar.es/fichas-mejorar-atencion/

No hay comentarios:

Publicar un comentario